Wednesday, April 16, 2008

Ordinul lui Dobre, ignorat

Un ordin prefectural, emis în premieră în România, a reuşit să dea peste cap orarul din şcolile mureşene. Înainte de plecare, ex-prefectul Ciprin Dobre a dat ordin ca în toate şcolile, cursurile să înceapă doar de la ora 8. Însă, noul program şcolar ce trebuia să intre în vigoare încă de ieri, este ignorat în aproape toate instituţiile de învăţământ. Elevii se conformează, iar dascălii cer măsuri care să se poată şi aplica. Ei spun că ordinul e corect, dar programa şcolară e mult prea încărcată.

Deşi Ciprian Dobre a crezut că îi va ajuta astfel atât pe elevi, cât şi pe dascăli, ordinul emis de el înainte de părăsi Prefectura Mureş nu este respectat. Inspectoratul Şcolar explică această problemă prin numeroasele adrese primite de la conducerile instituţiilor de învăţământ.

Elevii confirmă această ipoteză şi par să se fi obişnuit cu suprasolicitările. Aşa că, nu dau nici ei şanse de izbândă ordinului lui Dobre.

Iar printre elevi, cât şi printre dascăli, părerile sunt împărţite. Ordinul prefectural a fost atacat chiar şi de autorităţile locale. Deci e prematur de afirmat dacă se va aplica litera legii, potrivit fostului prefect.

În cea mai mare parte a judeţului. Rămâne de văzut ce se va alege de măsura dispusă în Mureş, în premieră naţională.

Articol scris de: Ioan Korpoş

Sursa: Informatia de Mures

0 comments:

Labels

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP